Bouw je met Marchetta? Dan zijn onze bouwadviseurs de eerste personen die je ontmoet en de laatste waar je afscheid van neemt. Zoals familiebouwer Yves: “Bouwen kunnen we nu wel na 35 jaar, het grootste verschil maken we in de eerste weken na de kennismaking. Door vooral goed te luisteren en de juiste vragen te stellen.”

“Dat kan ik beter”

Yves werkt nu al iets meer dan vier jaar bij ons. “Ik heb altijd al een passie voor architectuur en interieur gehad, maar eigenlijk ben ik op een redelijk toevallige manier in de bouwwereld terechtgekomen.”

“Toen ik na mijn studies op zoek ging naar een eigen woning, kwam ik een immomakelaar tegen die vooral toonde hoe het niét moest. Op dat moment zei ik tegen mezelf: Dit kan ik beter. Een paar jaar later had ik ook mijn makelaarsattest op zak.”

“Waar wil je een knuffel van je hond?”

“Ik heb ook een tijdlang interieuradvies gegeven. Dat begon gewoon met vrienden en kennissen. Toen ik merkte dat ze echt gemotiveerd met mijn advies aan de slag gingen, heb ik er een tijdje mijn bijberoep van gemaakt.”

“Vandaag is het vooral een hobby, al kan ik nog wekelijks mijn interieurtips kwijt bij geïnteresseerde bouwers. Eigenlijk sluit dat heel nauw aan bij mijn job als bouwadviseur. Net als een interieur bouw je een woning naar iemands unieke manier van leven op.”

“Waar wil je binnenkomen met jouw winkelwaren? Waar wil je elke dag jouw jas ophangen? Wat zijn de vaste gezinsmomenten? Waar wil je dat jouw hond je opwacht om hem een knuffel te geven na het werk? Door dat soort van vragen te stellen, maken we van een zeer mooie woning een echte familiewoning à la Marchetta.”

“Woningen verkocht zonder face-to-face ontmoeting”

“En die aanpak is een groot onderdeel van ons succes, volgens mij. Ondanks corona hebben we heel veel woningen verkocht het afgelopen jaar. Sommige zelfs zonder de bouwheer aanvankelijk in levenden lijve gesproken te hebben. Dat blijf ik toch zeer straf vinden en wil toch zeggen dat we onze boodschap en ons verhaal op een heel persoonlijke manier weten over te brengen op onze klanten.”

“Ik onderhoud trouwens nog altijd heel goede contacten met mijn allereerste Marchetta-klanten, twee geweldige dames. Vanaf het moment dat ze bij ons binnenstapten, was de klik er meteen. Dat project verliep zo vlot dat ze zelf aan mij vroegen waar het addertje onder het gras bleef (lacht). Maar dat is er nooit gekomen.”

 

“Mijn eerste oplevering is altijd een voorbeeldtraject voor mij gebleven. De energie die ik uit een fijne samenwerking haal, is enorm. Dat begint al bij het eerste gesprek.”

“De pralines, die deel ik met plezier”

“Die eerste oplevering is altijd een voorbeeldtraject voor mij gebleven. De energie die ik uit een fijne samenwerking haal, is enorm. Dat begint al bij het eerste gesprek.”

“Het fijne bij Marchetta is ook dat we elke verkoop met zijn allen vieren. Dan laten we wat pizza’s aanrukken, houden we een uitgebreid ontbijt of bakken we stokjes op de barbecue en drinken we er een goed glas wijn bij. En als de klant ons achteraf een doosje pralines schenkt, dan delen we die ook met plezier met de rest. We hebben het uiteindelijk met zijn allen verwezenlijkt.”

“Het beste uit de weekends halen”

Wanneer Yves niet bij zijn klanten zit, vind je hem wellicht terug aan het fornuis of… achter de piano. “Ik ben er pas recent mee begonnen en ben nog volop aan het oefenen, maar het begint te komen. Ik voel me voorlopig toch nog iets meer op mijn gemak achter de kookpotten (lacht).”

Heeft Yves als familiebouwer tot slot ook zijn favoriete familiemomenten? “Het weekend heeft altijd wel een speciale betekenis gehad voor mij. Vroeger als kind, maar ook vandaag als ouder. We proberen er altijd wel iets leuks van te maken. We genieten er vandaag alleszins eens zo hard van nu onze kinderen studenten zijn geworden.”

Leer onze familiebouwers wat beter kennen

Wens je graag een vrijblijvend eerste gesprek te hebben met Yves of één van onze andere bouwadviseurs over jouw toekomstige bouwproject? Dat kan perfect! Maak hier voor een afspraak. Of mail ons voor vragen of info.