Voor de bouw van jouw familiewoning zijn onze familiebouwers aan zet. Zo nu en dan stellen we graag één van hen voor. In deze blog maak je kennis met communicatie- en IT-manager Debby, al sinds 2014 een echte familiebouwer.

Omschrijf jouw jobinhoud in één woord

Chaotisch! Behalve communicatiemanager ben ik ook het IT-aanspreekpunt op kantoor. Als er iets niet meer werkt, dan komt dat er dus vaak tussendoor. Mijn dagen zijn daardoor heel onvoorspelbaar. Ik begin wel met mooi geplande lijstjes, maar daar schiet al snel niks meer van over. Maar tegelijkertijd vind ik dat net ook zo geweldig aan mijn job.

Wat zegt jouw eerste werkdag bij Marchetta je nog?

Op een goede vrijdag in maart 2014 kreeg ik een telefoontje van het interimkantoor. Of ik na het weekend aan de slag wilde als tijdelijk vervangend receptioniste bij Marchetta. Geen gesprek nodig, ik moest mij gewoon om kwart voor 8 ’s ochtends aanmelden. Toen ik aankwam, was er nog niemand aanwezig. Om 8 uur beginnen, was duidelijk pas om 8 uur beginnen. Na drie maanden kreeg ik een vast contract en dat was het echte begin van mijn carrière bij Marchetta.

Wat voor type collega ben jij?

Ik denk dat de andere familiebouwers wel kunnen beamen dat ik ‘all over the place’ kan zijn. Ik kan echt opgeslorpt worden door de projecten waar ik mee bezig ben. En dan is het wel eens mogelijk dat ik iedereen begin te spammen met mails of telefoontjes. Als het moet, zit ik iedereen achter zijn veren, maar da’s perfect te verantwoorden in mijn functie (lacht).

Wat zijn je lievelingsmomenten buiten de werkuren?

De personeelsfeesten vind ik altijd top. Ik organiseer ze ook zelf, dus voor mij is dat dubbel plezier. En wanneer we een nieuwe woning verkocht hebben, dan laten we de befaamde scheepsbel luiden in onze showroom. Het teken om de maand nadien samen te vieren, met een ontbijt, broodjes, een pizza… noem maar op.

Wat was je eerste traktatie voor je collega’s?

Dat waren mijn zelfgemaakte chocolate chip cookies en kokosmacarons voor mijn verjaardag. Een groot succes als ik het mij goed herinner. Ik probeer altijd wel zelf iets klaar te maken of te bakken.

Welke familietraditie is altijd blijven hangen van vroeger? En heb je er zelf ook vandaag?

Vroeger maakte mijn papa van elke cadeautjesavond bij kerst een hele zoektocht. Hij legde dan een enveloppe onder de boom met een raadsel in. Die leidde dan naar de volgende hint en zo uiteindelijk naar het cadeautje. Eens onze kindjes wat ouder zijn, ga ik dat waarschijnlijk ook zelf introduceren. Voorlopig houden we het nog op dansfeestjes in de keuken.

Hoe zie jij Marchetta na al die jaren?

Als een allegaartje aan mensen en karakters, maar altijd open en bereikbaar, tot de directie toe. Met een enorme passie voor wat we doen. De ene uit dat wat subtieler of expressiever dan de andere, maar het typeert ons allemaal als familiebouwers.