Noem ze gerust een Marchetta-miljoenpoot. Familiebouwer Sandra, al 15 jaar lang onze steun en toeverlaat, heeft bijna een job voor elke dag van de week. En toch managet ze haar verantwoordelijkheden probleemloos. Maak kennis met onze muzikale creatieveling, wiens stem bij bijna iedereen bekend is.

Van het eerste klantencontact tot de extra huissleutels

Wandel je bij Marchetta binnen, dan is de kans groot dat Sandra de eerste persoon is die je zal ontmoeten. Samen met twee andere collega’s is ze mee verantwoordelijk voor het onthaal, maar daar stopt haar takenpakket niet.

“Ik ben bij Marchetta begonnen op de dienst boekhouding en sprong doorheen de jaren op verschillende plaatsen bij. Een tijdlang heb ik me volledig ontfermd over het onthaal, dan weer over de marketing…”

“Vandaag bestaat mijn job uit drie grote delen: het onthaal, de commerciële binnendienst en de dienst na verkoop. En overkoepelend hou ik een oogje in het zeil op vlak van interne communicatie: hoe kunnen we die nog beter stroomlijnen?”

“In welke rol ik me het best voel? De commerciële dienst en dienst na verkoop zijn helemaal mijn ding. Elke dag gebeurt er wel iets anders en ik krijg de kans om met veel mensen te spreken. Ik verzorg de contacten en afspraken met de bouwers en hou leveranciers en architecten op de hoogte van de vorderingen van de bouwprojecten. En tussendoor ben ik bezig met grondsonderingen aanvragen tot zelfs huissleutels laten bijmaken. Voor ik het weet, is het al vijf uur ’s avonds (lacht).”

“Genk is thuiskomen voor mij”

Na 15 jaar Marchetta is Sandra natuurlijk een familiebouwer pur sang. Waar haalt ze haar energie uit op de werkvloer? “Voor mij begint dat al op de rit naar het werk toe. Ik ben geboren en getogen in Genk, maar woon er al niet meer sinds mijn twintigste. Naar Marchetta rijden, voelt dus al meteen voor een stuk als thuiskomen.”

“Dat gevoel wordt alleen maar sterker eens je bij ons binnenwandelt. Hier heeft altijd een gezellige, warme sfeer gehangen en dat is vandaag niet anders. Het is hard werken, maar anderzijds zit de sfeer er altijd goed in en voel je de oprechte warmte tussen de collega’s. Of je nu ancien of stagiair bent.”

“En ik geniet nog altijd heel erg van die typische familiebouwermomenten: het inzetten van het bouw- en kerstverlof, het gezamenlijk vieren van nieuwe verkopen. Maar ook van nieuwe initiatieven, zoals de ontbijtsessies of de loopevents van GoDare. Er is altijd wel een reden om te vieren of om samen te komen bij Marchetta (lacht).”

Wandel je bij Marchetta binnen, dan is de kans groot dat Sandra de eerste persoon is die je zal ontmoeten. Samen met twee andere collega’s is ze mee verantwoordelijk voor het onthaal, maar daar stopt haar takenpakket niet.

Ogen en oren open

Waar vindt Sandra ontspanning van zodra de laatste telefoontjes en mailtjes achter de rug zijn?

“Ik probeer drie keer per week aan yoga te doen en dit te combineren met cardiotraining. Daarnaast hou ik ervan om de wereld te zien en om nieuwe muziek te ontdekken. Zo probeer ik toch minstens twee keer jaar een concert of festival mee te pikken en een citytrip te plannen.”

“En koken natuurlijk! Ik probeer echt vanuit het hart te koken, of het nu voor het gezin, familie of vrienden is. Liefst heel uitgebreid tot in de late uurtjes, het moet plezant blijven (lacht). Tot slot vind ik het ook heel leuk om me creatief bezig te houden. Ik durf wel eens interieur- of tuintips te geven aan vrienden. Een beetje beroepsmisvorming misschien.”

Family time!

Als familiebouwer bouwt ze dagelijks mee aan nieuwe plekken van familiegeluk, maar hoe belangrijk is familie voor Sandra zelf? Drie family-vraagjes over vandaag én vroeger.

Wat is je lievelingsplekje in huis?

“Dat ligt eigenlijk buiten: mijn tuin. We hebben onze tuin volledig ingericht zodat we er ten volle van kunnen genieten. Alleen, met het gezin op een luie zondag of met vrienden die op bezoek komen.”

Aan welk gezinsmoment hecht je het meest belang?

“Het avondeten. We eten elke avond samen, we wachten tot iedereen thuis is, eerder schuiven we niet aan tafel. En elk jaar staat het Eurovisie Songfestival gemarkeerd op de kalender, waar we met zijn allen naar kijken. Los daarvan geniet ik van de kleine uitstapjes. Een avondje iets gaan eten, een dagje naar Maastricht om verloren dagen op een zo leuk mogelijke manier goed te maken.”

Wat zijn je leukste familiemomenten uit je kindertijd?

“Ik ben opgegroeid in een groot en hecht gezin waar eten en muziek heel centraal stonden. Het was altijd wel full house thuis. In elke kamer van de woning speelde er muziek. In de slaapkamers, de woonkamer, de keuken… Dat zal mee verklaren waarom ik zo graag naar muziek van alle tijden luister.”

“En Kerstmis natuurlijk. Heel de familie kwam samen en iedereen kocht een cadeautje voor iedereen. Neven, nichten, tantes, nonkels, schoonbroers- en zussen… Van Secret Santa of namen trekken was er toen nog geen sprake. Vanaf half december kon je de kerstboom al niet meer zien staan en op kerstavond duurde het meestal tot 3 uur ’s nachts voordat alle pakjes waren uitgepakt (lacht).”

Kennismaken met Sandra en de rest van onze familiebouwers?

Zijn de bouwplannen al stilaan aan het sudderen en weet je nu al dat je jouw zinnen helemaal gezet hebt op een warme en levendige familiewoning? Bij Marchetta begrijpen we helemaal waar je naartoe wil 😉

Kom kennismaken met onze familiebouwers en onze manier van werken. Eerst laten we je vrijblijvend aanschuiven aan tafel met onze bouwadviseur om jouw eerste woonideeën voor te stellen. En daarna, wie weet…? Bekijk hier alvast een aantal van onze realisaties of maak hier jouw afspraak!