Voor de bouw van jouw familiewoning zijn onze familiebouwers aan zet. Zo nu en dan stellen we graag één van hen voor. In deze blog maak je kennis met ploegbaas Umile, al sinds 2007 één van onze sterkhouders op de werf.

“Het moet vooruitgaan”

Voordat hij als familiebouwer aan de slag ging, sleutelde Umile aan wagens. “Ik kwam als 18-jarige van school en begon meteen als automecanicien. Het was eigenlijk dankzij mijn vader dat ik voor de eerste keer mocht proeven van het leven als bouwer. Hij loodste me binnen bij een bouwfirma waar hij zelf ook werkzaam was. Ik begon er als kraanman en bekister, maar leerde er al snel metselen. Een tijdje later werd ik er ploegbaas, en nog even later waagde ik mijn kans bij Marchetta.”

Met succes. Zijn naam verraadt het misschien al een beetje: Umile is van Italiaanse afkomst. Tijdens zijn eerste werkdag op de werf weerklonken er al meteen een aantal bekende geluiden. “Ik herkende heel wat Italiaanse dialecten op de werf, dus het voelde eigenlijk meteen al als thuiskomen bij Marchetta (lacht).”

Wat voor een type ploegbaas ik ben? “Ik zie mezelf wel als een joviaal persoon die luistert naar wat er leeft op de werf. Iedere mening is voor mij ook even belangrijk, of die nu van een ervaren collega of een nieuwkomer op de werf komt. Tijdens mijn eerste jaren bij Marchetta was ik misschien nog wat streng om me meteen te laten gelden, maar vandaag is dat helemaal anders. Ik wil nog steeds dat er hard en goed gewerkt wordt, maar altijd in een goede sfeer. Elkaar aanspreken doen we gewoon met de voornamen, met de lach erbij. Zoals het in elke familie het geval is.”

“Logeren tussen de wijngaarden”

Als familiebouwer is Umile quasi elke dag bezig met het bouwen aan nieuw familiegeluk. Welke persoonlijke familiemomenten zijn hem altijd bijgebleven? “Tot mijn negende woonde ik in Calabrië, helemaal in het zuiden van Italië. Ik herinner me nog dat mijn opa en oma wijn, fruit en vijgen teelden. Telkens wanneer ik bij hen mocht blijven logeren, lag ik tussen hen in bed.”

“Middenin de nacht, rond 3 uur, maakte mijn opa me telkens wakker. Ik mocht hem mee gaan helpen op het veld. Hij nam zijn ezel, hing een rieten mand eraan op en zette mij erin. Ik denk er nog altijd vaak aan terug. Vandaag heb ik zelf twee zonen. Zij gaan ieder jaar met me mee terug naar Italië. Ook hen probeer ik zoveel mogelijk mooie momenten te laten beleven.”

Een familiale samenwerking van begin tot eind

Bouw je bij Marchetta, dan geniet je van een aangename, familiale samenwerking. Zowel tijdens de ontwerpfase als tijden de effectieve bouw van je familiewoning. Umile en al zijn collega’s doen er alles aan om je niets dan goede herinneringen te bezorgen vanaf de eerste ontmoeting. Meer weten over onze manier van werken? Download onze inspiratiefolder. Of bereken hier de geschatte bouwkost van een woning bij Marchetta.

Nog vragen voor ons? Contacteer ons hier.