Iedereen wil betaalbaar bouwen, maar de realiteit is dat prijzen van bouwmaterialen om de haverklap stijgen. Door grondstofproblemen, door corona, door zaken die bouwbedrijven gewoon niet in de hand hebben. Als bouwer bij Marchetta ben je hier altijd tegen gewapend. Jaja, zeker jongens, horen we je denken. Wij leggen je uit hoe we die belofte ook écht waarmaken.

1. Wij wachten niet af

Is er een prijsstijging op komst in de markt? Dan zijn onze familiebouwers al lang bezig met de oplossing.

Hoe we dat waarmaken? Een recent voorbeeld is het nijpende tekort aan PIR-isolatie. Los van de te verwachten prijsstijgingen riskeerden ook vele bouwwerven vertraging op te lopen. Dus spraken we onze EPB-specialist Abdu Sak aan. Samen voerden we simulaties uit op verschillende types van woningen: hoe konden we leverzekerheid bieden en een even sterk alternatief bieden aan onze bouwers?

De oplossing vonden we in hoogwaardige Europese rotswol: hoge kwaliteit, energetisch top en bovendien prijsvoordeliger voor onze toekomstige bouwers. Bijkomend past dit product perfect in onze circulaire toekomstvisie, want het is een 100% recycleerbaar materiaal.

Ook aan bouwheren wiens werf er al snel zat aan te komen, gaven we nog de keuze: verdergaan met PIR of kiezen voor rotswol. Via een brief informeerden we iedereen over de verschillende voor- en nadelen, zodat zij zelf de juiste afweging konden maken. Intussen stond onze deur altijd open voor advies.

2. We zijn sterke onderhandelaars

De offerteprijs die je bij ons ondertekent, ligt vast tenzij je achteraf zelf nog een verandering wenst door te voeren. In de 8 tot 12 maanden voordat we de materialen kunnen bestellen, worden ze gemiddeld zo’n 5 à 7% duurder in aankoop. Op een project van 300.000 euro al snel goed voor een prijsverschil van 15.000 euro. Maar als bouwer bij Marchetta komt er geen eurocent bij op je eindafrekening.

Hoe we dat waarmaken? Door in zee te gaan met sterke leveranciers waarmee we even sterke prijsafspraken kunnen onderhandelen. Leveranciers waarvan we weten dat ze telkens opnieuw kwaliteit leveren, waardoor we samenwerkingen op lange termijn kunnen opbouwen. Een win-win voor alle betrokken partijen.

Betaalbaar bouwen met Marchetta: bereken hier je geschatte bouwkost

betaalbaar bouwen In de 8 tot 12 maanden voordat we de materialen kunnen bestellen, worden ze gemiddeld zo’n 5 à 7% duurder in aankoop. Maar als bouwer bij Marchetta komt er geen eurocent bij op je eindafrekening.

3. Wij zijn altijd trouw aan onszelf gebleven

Een maximaal E-peil van 20, een maximaal S-peil van 28 – dat eigenlijk pas de norm is vanaf 2022 -, triple beglazing, een lucht-waterwarmtepomp… Al deze voorwaarden staan standaard in ons lastenboek en voorzien we binnen jouw vooropgesteld bouwbudget. Wat we zeker niet doen: inboeten op de kwaliteit van je bouwmaterialen. Wij bouwen woningen die future proof zijn, klaar om comfort te leveren voor de volgende 30 à 40 jaar.

Hoe we dat waarmaken? Nog voor er in Vlaanderen sprake was van EPB-regels, plaatsten we al onze eerste warmtepompen. Energiezuinig en duurzaam bouwen is altijd onze manier van werken geweest. Dat maakt dat we ook de best mogelijke prijsafspraken kunnen maken met onze bouwpartners en leveranciers. Omdat zij weten hoe wij werken en we hier niet vanaf stappen.

Betaalbaar bouwen met Marchetta: open kaart van begin tot eind

Sterke bouwrelaties, mensen die weten wat er in de bouwwereld leeft én een open communicatie met onze bouwers. Dat zijn de voornaamste redenen waarom we je als bouwer een betaalbare woning kunnen bieden die je nog vele tientallen jaren plezier, comfort en mooie herinneringen oplevert.

Wil je nog meer weten over onze manier van werken? Onze bouwadviseur nodigt je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking. Neem contact met ons op en we leggen snel een datum vast.