De btw op warmtepompen voor nieuwbouwwoningen daalt tijdelijk van 21% naar 6%, ook voor nieuwbouwwoningen. En dat vanaf 1 april 2022. Goed nieuws dus voor wie een gasvrije en duurzaam verwarmde woning nastreeft. En er is nog meer goed nieuws op komst op vlak van hernieuwbare energie-oplossingen. 

Buffer tegen dolle energieprijzen

De energieprijzen branden vandaag een groot gat in onze portemonnee. Om zoveel mogelijk woningen te wapenen tegen deze onvoorspelbare prijzen, heeft de federale regering beslist om de btw op warmtepompen, maar ook zonnepanelen en zonneboilers te verlagen van 21% naar 6%.

Deze btw-regeling was tot op vandaag enkel geldig voor bewoners van woningen die minstens tien jaar oud zijn. Vanaf nu vallen dus ook jongere woningen en nieuwbouwwoningen onder deze regeling.

Betaalbaar duurzaam

Het doel van deze maatregel is om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om de overstap te maken naar duurzame en hernieuwbare energie-oplossingen. Dat kunnen we bij Marchetta alleen maar toejuichen. Zo nemen we zonnepanelen en warmtepompen al vele jaren standaard op in onze offertes. Door onze voortrekkersrol hierin kunnen we een toekomstgerichte manier van bouwen ook meteen betaalbaarder maken.

Deze btw-hervorming maakt het voor onze bouwers nog interessanter en haalbaarder om volop te gaan voor duurzame energie. Zoals we hierboven al zeiden, gaat het wel om een – voorlopig – tijdelijke maatregel voor woningen die jongen zijn dan tien jaar. Tot en met 31 december 2023 kan je nog beroep doen op deze aangepaste btw-regeling.

Lees ook: In 2022 zet Marchetta een nieuwe stap richting elektrische toekomst

Slopen en bouwen langer aan 6% btw

Nog bijkomend interessant nieuws voor nieuwbouwers: het slopen van een bestaande woning gevolgd door een nieuwbouwproject zal ook nog een tijdje aan 6% btw kunnen gebeuren. Meer bepaald tot eind 2023. Normaal gezien zou deze tegemoetkoming eind dit jaar opnieuw plaatsmaken voor een btw-tarief van 21%. De zoektocht naar gepaste bouwgronden blijft hierdoor een stuk interessanter.

Bouwen met Marchetta = up-to-date bouwen!

Duurzaam, hernieuwbaar en betaalbaar bouwen gaan bij Marchetta altijd hand in hand. Zo zullen we er alles aan doen om jouw familiewoning niet alleen vandaag, maar ook morgen én overmorgen comfortabel en gezellig te houden. Zonder de financiële kopzorgen.

Kom je graag meer te weten over onze manier van bouwen? Download alvast onze gratis inspiratiefolder of contacteer onze familiebouwers voor meer info of voor een vrijblijvende afspraak.