Spreekt een open bebouwing je het meest aan? Of voel je meer voor een halfopen bebouwing? In deze blog sommen we de belangrijkste voordelen op bij het bouwen van een vrijstaande woning.

Meer bouwvrijheid

Wie een vrijstaande woning bouwt, krijgt maximaal de vrijheid om de beschikbare ruimte naar wens in te vullen. Op vlak van ontwerp word je namelijk niet beperkt door aanpalende gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de daken van twee aangrenzende halfopen bebouwingen, die liefst perfect aansluiten op elkaar.

Idem bij het aanleggen van je tuin. Zo kan je met een gerust hart die boompjes planten die je altijd wilde. Je moet dus over het algemeen heel wat minder rekening houden met je buren, tenzij de bouwvoorschriften anders bepalen.

Leve de privacy

Iedereen kent het spreekwoord van de goede buur en de verre vriend. Maar wie te allen tijde gesteld is op zijn privacy en niet wil weten van burengeluiden, is een vrijstaande woning bouwen de best mogelijke oplossing. Bovendien kan je in alle vrijheid zelf die volumeknop wat meer opendraaien.

vrijstaande woning bouwen

Vrijstaande woning bouwen bij Marchetta: eerst het ontwerp, dan de offerte

Om te bewijzen dat we jouw vrijstaande bouwdroom kunnen realiseren, nodigen we je graag uit om jouw verhaal te komen vertellen.

Eens we alle details hebben genoteerd, gaan onze architecten aan de slag met jouw gedetailleerd voorontwerp. Volledig kosteloos én volledig volgens jouw vooropgestelde budget. Helemaal tevreden? Pas dan krijg je van ons een eerste offerte. Als het van ons afhangt, zetten we zo de eerste stap richting jouw eigen, unieke plek voor familiegeluk.

Nog vragen of wens je graag een vrijblijvende eerste afspraak te maken? Contacteer ons via het contactformulier.