Hoe richt je jouw familiewoning in zodat de gezelligheid ervan afspat? In deze blog reiken we je een paar handvaten aan waar jij op jouw beurt verder mee aan de slag kan. Want sfeer en gezelligheid in huis, da’s iets superpersoonlijks, toch?

Consequentie boven chaos

Stijlen en smaken verschillen, maar in huis ben je best niet te kwistig met uiteenlopende kleuren, patronen en materialen. En omgekeerd: laat genoeg ruimte voor afwisseling. Ben je fan van hout of industrieel? Prima, maar don’t overdo it. Idem voor felle kleuren in huis: een frisse look is fijn, maar hoelang duurt het voordat het nieuwe eraf is?

Kies daarom voor een duidelijke lijn en trek deze maximaal door, want chaos is een raar beestje. In de eerste plaats in ruimtes waar je het meest vertoeft, zoals de woonkamer, eetkamer en keuken, maar laat subtiele hints vanuit je woonkamerinterieur ook in je slaapkamer, badkamer en bureauruimte terugkeren. Bijvoorbeeld aan de hand van accessoires.

Dit alles begint natuurlijk met het uitdenken van een ontwerp volledig gebaseerd op jouw unieke smaak. Hoe wij mee jouw interieur mee op punt zetten vanaf dag 1? Dat lees je hier!

Haal leven binnen

We hebben het hier in de eerste plaats niet over honden, katten of andere furry friends – al zullen ze bij velen ongetwijfeld voor extra gezelligheid zorgen. Wel over groen, écht groen. Planten en bloemen vormen een echte verademing thuis. Ook letterlijk, want planten zorgen voor extra zuurstof tussen de vier muren.

Oh ja, nog een belangrijke: vergeet zeker je tuin niet optimaal binnen te trekken in je interieur. Een levendig, groen interieur werkt in beide richtingen.

Op zoek naar extra inspiratie

voor de indeling, de gevel of het interieur van je toekomstige familiewoning?

Download inspiratiefolder

Lights, please

Investeren in gezellige verlichting wordt wel eens op de lange baan geschoven bij het bouwen van een nieuw huis. Licht is nu eenmaal iets praktisch en vaak blijft het er van het oorspronkelijke bouwbudget nog weinig over.

Door tijdig na te denken over de perfecte combinatie tussen functionele, sfeer- en accentverlichting vul je jouw verlichting op jouw eigen tempo aan. Bij Marchetta investeren we daarom voldoende tijd in een gedetailleerd lichtadvies:

  • Waar dien je welke stroomvoorzieningen in te tekenen?
  • Welke lichtsterktes en lichtkleuren geven het gewenste effect in huis?
  • Kun je veel energie besparen door hier en daar te werken domotica en/of bewegingssensoren?
gezelligheid in huis Spat de gezelligheid van deze badkamermuren af? Welkom in een van onze kijkwoningen in Herent! Kom zeker eens langs en we geven je met plezier een persoonlijke rondleiding.

Kies erop los bij Marchetta

Hier houden onze interieurtips natuurlijk niet op. Beslis je om jouw gezellige familiewoning samen met Marchetta te bouwen, dan begeleiden we je vanaf dag 1 in het uitstippelen van het ideale woningontwerp en interieur.

Bovendien heb je de keuze uit minstens één afwerkingspartner per post, of het nu je keuken, badkamer, vloeren of verlichting betreft. Met andere woorden: je hebt keuze in overvloed bij onze kwalitatieve lokale leveranciers.

Klaar voor wat gezelligheid in huis? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak met een van onze bouwadviseurs en neem in tussentijd zeker een kijkje naar een greep uit onze familiewoningen.

BINNENKIJKEN?

Wij ontvangen je met plezier in onze kijkwoning

Kom eens langs