In Oudsbergen staan onze familiebouwers dicht bij de oplevering van twee halfopen pastorijwoningen voor bouwheren Guido en Lucienne. Zelf zullen ze er niet meteen gaan wonen, maar dat belette hen niet om op zoek te gaan naar een partij die hen het werk helemaal uit handen kon nemen. Te beginnen met het vinden van de juiste bouwgrond. 

“Steeds een snelle en correcte communicatie”

“We zochten naar een bouwpartner die ons zowel kon helpen in het vinden van de geschikte bouwgrond als in het coördineren van het bouwtraject zelf. Zelf leiden we een bedrijf in grond- en afbraakwerken, dus we hadden niet de tijd om intensief met de bouwwerken bezig te zijn.”

“Via Marchetta vonden we een heel mooie bouwgrond op een kleine 5 kilometer van Bree-centrum, in een rustige buurt en toch overal dichtbij. Daar besloten we om twee aanpalende halfopen woningen in pastorijstijl te bouwen als investering voor de toekomst. We gaan dus binnenkort op zoek naar geïnteresseerde kopers of huurders.”

“Het is voor ons de eerste keer dat we bouwen. Het was belangrijk dat we konden samenwerken met een partij die de touwtjes helemaal in handen nam en vooral goed bleef communiceren.”

“Voor voldoende ruimte gekozen”

“Voor het ontwerp van beide woningen werkten we samen met één van de partnerarchitecten van Marchetta. Onze belangrijkste wensen: extra ruime kamers, een open keuken en voldoende lichtinval overal in huis. Uiteindelijk bouwden we de woningen volledig naar onze smaak, want ooit gaan we er misschien zelf wonen.”

“Elke verdieping heeft daarom even grote oppervlaktes, tot de zolder toe. Dat zorgt ervoor dat ook de drie slaapkamers en de badkamer wat ruimer zijn dan de standaardoppervlaktes. Voorlopig is de zolderverdieping nog ingericht als bergruimte, maar we kozen er bewust voor om er ooit een leefzolder van te kunnen maken.”

“Eigen recuperatiestenen aangeleverd”

“Bij Marchetta stonden ze bovendien open voor onze persoonlijke inbreng op vlak van materialen. Zo wilden we graag werken met een bestaande baksteen die we via een van onze afbraakopdrachten konden recupereren. Ze pasten zich zonder problemen aan onze wensen aan. Ook toen we tijdens de werken besloten om toch een chapevloer op de zolder te storten, pasten ze dit snel en efficiënt in hun planning in.”

“Onze zwarte pvc ramen en tegel- en laminaatvloeren bestelden we via de partners van Marchetta. Net als de volledige keuken, badkamer en trappen. Ook de gesprekken met deze leveranciers verliepen altijd heel vlot en stipt.”

“Trots om Marchetta’s Openhuis te zijn”

Met de laatste werken in zicht zullen Guido en Lucienne binnenkort de deuren van één van hun gloednieuwe familiewoningen openen voor geïnteresseerde toekomstige bouwers. “Toen ze bij Marchetta vroegen of we onze woning wilden openstellen voor hun Openhuisdagen, moesten we niet lang twijfelen. Als dank voor de goede zorgen tijdens het bouwproces, hopen we hun bezoekers de nodige inspiratie te kunnen bieden.”

Ook op zoek naar een bouwavontuur zonder zorgen?

Wil je vooral bouwen als slimme investering voor de toekomst? Of kan je niet wachten om zo snel mogelijk je housewarming te vieren in je nieuwe thuis? Bij Marchetta bouw je altijd zonder zorgen, op ons erewoord.

Wil je meer weten over onze manier van bouwen en over hoe andere koppels de samenwerking met onze familiebouwers ervaren? Download onze inspiratiefolder. Nog vragen intussen? Stel ze via ons contactformulier. En hou zeker de komende Openhuisdagen in de gaten om van dichtbij inspiratie te komen opdoen. Tot binnenkort?