Beton, veel licht en open ruimtes. Dat is in een notendop het gevoel dat de toekomstige woning van Ine Vanoeveren uit Walshoutem straks moet uitstralen. En dat binnen een bruto woonoppervlakte van 140 m2. Onmogelijk? Niet bij Marchetta.

Uitstraling > vierkante meters

De familiewoning van Ine krijgt momenteel al mooi vorm. Het gebouw beschikt over twee verdiepingen van in totaal 140 vierkante meter en een zolder die toegankelijk is via een vaste trap. Neem alvast een kijkje in haar bouwdagboek om mee te zijn met de laatste stand van zaken.

Maar voor deze blog keren we even terug in de tijd. Naar de dag waarop Ine en haar moeder voor het eerst bij Marchetta binnenwandelden. De opdracht was duidelijk, maar toegegeven, best uitdagend: twee bouwlagen, een uitgesproken loftgevoel en dat binnen een gesloten bebouwing, met een relatief beperkt budget.

Uitstraling en woninggevoel waren voor Ine – intussen ook officiële Marchetta-ambassadrice – duidelijk belangrijker dan het aantal vierkante meters. In samenspraak besloten we er samen vol voor te gaan.

Lees ook: Ambassadrice Ine: “Ik wil gewoon in een interieurboekje wonen”

De benedenverdieping: 5 meter omhoogkijken

Wie straks voor Ines voordeur staat, zal al meteen zien dat het om een woning vol karakter gaat. Compact, artistiek en met enorm veel eigenheid. Een metershoog raam loopt over beide verdiepingen heen en brengt zo licht binnen doorheen de hele woning.

Eens binnen, krijgt het binnenvallende licht carte blanche. Daar zorgen vooral de twee vides in de woning voor, van telkens 5 meter hoog. Eentje helemaal vooraan de woning, in de keuken. De andere vide is gelegen in de leefruimte in de andere uithoek van de benedenverdieping en komt uit in de bovengelegen badkamer.

Ook aan de achterzijde van de woning brengen de vele ramen massa’s licht binnen. Op onze checklist mogen we het vakje veel lichtinval dus al zeker afvinken.

Om een maximaal open gevoel te creëren op het gelijkvloers kozen we er ook voor om met zoveel mogelijk predallen in plaats van standaardwelfsels te werken. Hierdoor konden we het aantal steunkolommen beperken en een uitgesproken ruimtegevoel in de leefruimte en keuken waarmaken. Ook de open trap draagt hier zeker toe bij.

De bovenverdieping: baden in de zonsondergang

De woning van Ine is momenteel ingericht met het oog op één bewoner. Door elke vierkante meter in huis helemaal te benutten, kan ze de bovenruimtes straks op verschillende manieren inrichten.

Zo beschikt de woning over één ruime, vaste slaapkamer met aansluitende dressing en een tweede kamer die Ine zowel als bibliotheek of als logeerkamer kan gebruiken. Daarnaast geniet ze straks van de ondergaande zon vanuit haar gezellige badkamer, met bad en inloopdouche.

Tot slot kan Ine ook haar zolder op termijn als extra slaapkamer, leef- of hobbyruimte inrichten, aangezien er ook daar voldoende daglicht binnenvalt via het dakraam. Doordat we hier alle grote technieken verzamelden, wonnen we op het gelijkvloers aan extra bergruimte.

De gedroomde beleving in huis? Wij denken nu al mee na!

Een familiewoning waar iedereen zich thuis voelt, gaat veel verder dan het aantal vierkante meters, de gebruikte materialen of de inplanting van het gebouw. Bij Marchetta vertrekken we vanuit jouw budget en droombeleving om uiteindelijk te landen in een energiezuinige, comfortabele woning waarin elk hoekje betekenis heeft.

Hoe we dat voor jou kunnen waarmaken? Neem een kijkje naar onze werkwijze of maak meteen een vrijblijvende afspraak om elkaar wat beter te leren kennen.